Terug

Volg Hart van Nederland

'Healing' met ayahuasca in IJzendijke: 1 dode, 3 arrestaties

112

25 sep 2019, 18:02

Nog eens twee mannen zijn opgepakt voor de dood van een man die mogelijk is overleden tijdens een zogenoemde 'healing' in het Zeeuwse IJzendijke. Volgens het Openbaar Ministerie is het slachtoffer een Nederlandse man. In totaal zitten nu drie mannen vast voor betrokkenheid bij de dood van de man. Woensdagochtend werd bekend dat een 36-jarige man uit Terneuzen is gearresteerd. De drie zitten in beperking, dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaten. Lees ook: Man overlijdt onder verdachte omstandigheden, mogelijk na healingsessie met drugs

Lawaai en geschreeuw

Buurtbewoners in het Zeeuwse dorp worden in de nacht van dinsdag op woensdag wakker van een zogenoemde 'Warrior Session' die bezig was. Er is veel lawaai te horen. Als een buurman buiten gaat kijken, ziet hij een trippende man in een tuin staan. Anderen horen een auto wegscheuren.

Slachtoffer gereanimeerd

In de auto die wegscheurt, zit het slachtoffer. Hij leeft op dat moment nog en wordt door bekenden naar het Antonius-ziekenhuis in het nabijgelegen Oostburg gebracht. Voor de deur van het ziekenhuis moet hij door personeel gereanimeerd worden. Een traumahelikopter brengt hem naar een ziekenhuis in Gent, waar hij overlijdt.

Sessie met ayahuasca

Op de website van de organisatoren van de 'Warrior Session' staat dat tijdens de sessie het hallucinerende en verboden ayahuasca wordt gebruikt. Of het slachtoffer het middel gebruikt heeft, is niet bekend. Dat er tijdens de healings ayahuasca wordt gebruikt, wist de buurt wel. "Van hun website, niet omdat ze daar openlijk mee rondlopen", vertelt een vrouw. "Het was geen geheim, volgens mij."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.