Terug

Volg Hart van Nederland

Happy Meal-verzamelaar Rob treurt om verdwijnen plastic speeltjes: 'Het is geen afval'

nieuws

22 sep 2021, 22:47

"Ontzettend jammer", zo reageert Rob Goudriaan als hem verteld wordt dat McDonald's over vier jaar stopt met de plastic speeltjes in Happy Meals. De verzamelaar uit Soest is trotse eigenaar van meer dan 5.000 mini-poppetjes van de fastfoodketen.

McDonald's maakte dinsdag bekend het plasticverbruik na 2025 flink te willen verminderen. Het is de bedoeling dat het bedrijf binnen vier jaar het gebruik van kunststof met 90 procent naar beneden heeft gebracht. En dat heeft ook gevolgen voor de Happy Meals, want ook de bekende speelgoedpoppetjes zullen er in hun huidige vorm aan moeten geloven.

Dat betekent dat de imposante verzameling van Rob er dus ook anders uit zal komen te zien. Samen met zijn vrouwen heeft hij de hobby van zijn zoon overgenomen. De oude kinderkamer staat ramvol met poppetjes. Het stel gaat minstens één keer per week naar de Mac. "Puur en alleen voor de speeltjes", vertelt Rob tegen Hart van Nederland.

'Gemaakt om mee te spelen'

Voor hem kwam het nieuws niet helemaal als een verrassing. "Ik hoorde al wel wat geruchten, maar dat het echt door gaat, wist ik nog niet", zegt de fan. "Dat ze het aanpassen begrijp ik, maar ik vind het wel jammer." Rob vindt de plastic speeltjes geen afval. "Het wordt gemaakt om mee te spelen. En als het dan wel weggaat, gaat het naar de kringloop."

Wat er precies voor de kunststof speeltjes in de plaats komt, is nog niet helemaal duidelijk. Maar ook als McDonald's het speelgoed verruilt voor kartonnen figuurtjes blijft Rob doorsparen. "Het hoort er gewoon bij dus ik blijf doorgaan, ook als ik het niet zo mooi vind", zegt de verzamelaar tot slot.

Happy Meal verzamelaar Rob Goudriaan2

Happy Meal verzamelaar Rob Goudriaan2

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.