Terug

Volg Hart van Nederland

Handgranaat voor deur van misdaadjournalist De Limburger in Neer

Handgranaat voor deur van misdaadjournalist De Limburger in Neer

112

27 dec 2020, 12:32

Voor de voordeur van een misdaadverslaggever van dagblad De Limburger is zondag een handgranaat gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aangekomen in Neer om het explosief onschadelijk te maken. Uit voorzorg hebben omwonenden hun huis moeten verlaten, zegt de politie. De straat is afgesloten. De politie zegt te onderzoeken wat de herkomst van de handgranaat is, en de achtergrond van het incident. https://twitter.com/PolLimburg/status/1343145349440012288 Journalist Jos Emonts zegt dat hij zelf de handgranaat vond en de politie inschakelde. "Ik was met de hond gaan wandelen. Aanvankelijk was ik eroverheen gestapt", zegt Emonts. Bij terugkomst zag hij het voorwerp alsnog en herkende hij het als een handgranaat. "Ik ga ervan uit dat dit met mijn werk te maken heeft", zegt de geschrokken rechtbankverslaggever. Link tussen granaat en werk van misdaadjournalist Hoofdredacteur Bjorn Oostra van De Limburger zegt op de website van de krant "geschokt" te zijn. Hij wil niet speculeren over een mogelijke link tussen de vondst van de handgranaat en het werk van de journalist. "De veiligheid van onze collega is onze allereerste prioriteit." ANP Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.