Terug

Volg Hart van Nederland

Grote testbereidheid betrokkenen getroffen school Bergschenhoek

Grote testbereidheid betrokkenen getroffen school Bergschenhoek

Milieu en Gezondheid

30 dec 2020, 15:04

Meer dan zeshonderd mensen die op de een of andere manier te maken hebben met de school in Bergschenhoek waar ook de 'Britse variant' van het coronavirus heeft toegeslagen, hebben zich al gemeld voor een test. De testbereidheid is groot, aldus de GGD. Er is een speciale straat voor deze mensen vrijgemaakt bij vliegveld Rotterdam The Hague Airport, waar al een testlocatie was.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.

De GGD doet geen onderzoek naar de doodsoorzaak van de jonge onderwijzeres die vorige week stierf, terwijl ze corona had. De dienst beperkt zich tot een onderzoek naar de uitbraak. Of haar dood iets met corona te maken had, is ook helemaal niet bekend. Mocht de familie door een andere instelling een onderzoek willen, dan worden daarover om privacyredenen in ieder geval door de GGD geen mededelingen gedaan. Overigens is niet duidelijk of de juf getroffen was door het 'gewone' virus of door de 'Britse variant'. Lees ook: Besmette lerares van basisschool Bergschenhoek overleden

Weinig bekend over Britse variant

Eind november werd op de RKBS Willibrord de eerste coronabesmetting geconstateerd. Sindsdien is het aantal opgelopen naar tientallen gevallen onder leerkrachten en leerlingen. Eerder deze week bleek het in vijf gevallen om de 'Britse variant' te gaan. Over de 'Britse variant' van het coronavirus is nog veel niet duidelijk, zoals het effect op kinderen. Onderzoek naar de ontwikkelingen en besmettingen op de school in Bergschenhoek kan helpen de vragen te beantwoorden. Het Erasmus MC werkt mee aan het onderzoek. De GGD en de school riepen dinsdag samen mensen op om te komen voor een test: het personeel en de kinderen van de school, hun huisgenoten en andere betrokkenen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.