Terug

Volg Hart van Nederland

Grote opluchting bij moeder Hilly dat juist Gronings kinderhartcentrum openblijft

nieuws

13 feb 2023, 21:47

Het nieuws dat de kinderhartcentra in Rotterdam en Groningen open mogen blijven, is goed aangekomen bij Hilly Linstra. Haar dochter Feline (3) heeft namelijk haar leven al meermaals te danken aan de deskundigen van het UMCG.

Drie keer, om precies te zijn. Feline, de jongste van de drie kinderen die het gezin telt, heeft meerdere hartafwijkingen en moest daarvoor onder het mes. De familie woont in het Friese Drachten, op een half uurtje rijden van Groningen waar het UMCG is gevestigd.

Rust voor de familie

Moeder Hilly voelt na al die jaren onzekerheid over welk kinderhartcentrum er nou openblijft, vooral opluchting: "Ik ben er echt heel erg blij mee. Je kunt nu meteen naar Groningen als er iets acuuts is, wat we al een paar keer hebben gehad." Maar ook zorgt het voor rust voor de andere leden van de familie. "Feline heeft namelijk echt heel lang in het ziekenhuis gelegen. Als je dan aan de andere kant van het land bent, dan heb je hier ook nog kinderen die ook gewoon hun ei kwijt moeten. Die vinden het ook heel spannend."

Afdelingen die nu dichtgaan zijn die in Leiden en Utrecht, iets wat gevolgen kan hebben voor gezinnen met een kind dat een hartafwijking heeft. Hilly snapt dat die beslissing vervelend kan zijn voor sommige ouders, maar "we hebben het natuurlijk heel erg over spreiding gehad. Als je kijkt naar spreiding, dan is dit wel meer spreiding."

Begin vorig jaar werden er nog ruim honderdduizenden handtekeningen opgehaald om de locatie in Groningen te behouden:

Honderdduizenden handtekeningen moeten kinderhartcentrum in Groningen houden
1:49
Honderdduizenden handtekeningen moeten kinderhartcentrum in Groningen houden

Het besluit van minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid moet nog langs de Tweede Kamer. Hilly heeft er alle vertrouwen in dat het daar zonder problemen doorheen komt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.