Terug

Volg Hart van Nederland

Grote drukte in centrum Rotterdam, gemeente grijpt in

Grote drukte in centrum Rotterdam, gemeente grijpt in

Milieu en Gezondheid

12 dec 2020, 14:35

Het werd zaterdagmiddag te druk in het centrum van Rotterdam, dat meldt de gemeente. Vooral op de markten en in de omgeving van het Binnenwegplein zijn veel mensen op de been. De gemeente zegt dat er te plekke maatregelen zijn genomen om de drukte tegen te gaan. "We zijn de instroom beter aan het reguleren en we hanteren strakkere looproutes op het Binnenwegplein." Daarnaast zijn er extra beveiligers ingezet en roept de gemeente via sociale media op drukke plekken te mijden.

Het is momenteel te druk op de #markten in het centrum en in de omgeving van het #Binnenwegplein. Ter plekke worden maatregelen gekomen om de drukte tegen te gaan. Vermijd deze plekken zoveel mogelijk. #AlleenSamen

— Rotterdam (@rotterdam) December 12, 2020 Volgens de woordvoerder werken de maatregelen en verspreidt de drukte zich. Het sluiten van bijvoorbeeld de markt of winkels is nu niet aan de orde.

Winkels gesloten

Rotterdam had ruim twee weken geleden - op Black Friday - ook te maken met grote drukte in het stadscentrum. Het werd toen zo druk, dat burgemeester Aboutaleb besloot de winkels eerder te sluiten. Lees ook: Mensen massaal de stad in voor Black Friday: Aboutaleb sluit alle winkels in centrum Rotterdam Beeld: ANP / archief

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.