Terug

Volg Hart van Nederland

Grapperhaus waarschuwt Nederland: hou het rustig deze jaarwisseling

Politiek

31 dec 2020, 18:22

Minister Grapperhaus doet - opnieuw - een oproep om tijdens de jaarwisseling thuis te blijven. Dit natuurlijk om de coronacijfers onder controle te krijgen.  De minister heeft goede hoop voor vanavond en vannacht. "Ik hoor van mensen dat mensen de oproep om thuis te blijven niet leuk vinden, maar begrijpen. We moeten hier doorheen. Als we dat niet doen, duren alle maatregelen langer", zegt hij tegen Hart van Nederland.

Strafbaar

Grapperhaus bracht op oudjaarsdag een bezoek aan het politiebureau in de Utrechtse wijk Overvecht. Daar verliep de jaarwisseling vorig jaar behoorlijk onrustig. Deze oud en nieuw is anders dan anders, maar de politie is goed voorbereid, zegt de minister. "Mensen die toch vuurwerk afsteken zijn strafbaar, dan zit je een tijdje vast", waarschuwt Grapperhaus. Lees ook: Arnhemse Burgemeester deelt gebiedsverboden uit aan relschoppers in Geitenkamp Op verschillende plaatsen in Nederland wordt rekening gehouden met overlast door jongeren. Zo deelde burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem deze al tien gebiedsverboden uit voor de wijk Geitenkamp. Daar werden ook ouders gewaarschuwd dat ze beter op hun minderjarige kinderen moeten letten. 'Klaagzang-gedoe' Grapperhaus riep eerder deze week Nederlanders op om het rustig aan te doen tijdens oud en nieuw en absoluut geen geweld te gebruiken tegen hulpverleners. De minister zei dat hij weinig begrip had voor het 'klaagzang-gedoe' over het vuurwerkverbod. Dat is volgens hem een 'klein offer' om de zorg te ontlasten, zo zei hij in het AD. Op Oudjaarsdag ging Grapperhaus ook langs bij de brandweer in Hilversum.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.