Terug

Volg Hart van Nederland

Giro555 opengesteld voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syrië

nieuws

7 feb 2023, 17:46

De samenwerkende hulporganisaties zijn een nationale actie gestart en hebben Giro555 opengesteld om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. "Er is dringend noodhulp nodig, op zowel de korte als langere termijn. De samenwerkende hulporganisaties slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen voor de slachtoffers van deze humanitaire ramp", aldus Giro555.

Op woensdag 15 februari is een Nationale Actiedag voor de slachtoffers. Hoe die er precies uitziet, is nog niet bekendgemaakt. Giro555 staat ook nog open voor de slachtoffers van het conflict in Oekraïne. Ook daarvoor kunnen mensen nog doneren.

Eerder kwam er binnen 24 uur al ruim twee miljoen euro binnen op Giro7244. Volgens het Rode Kruis is er zeker 70 miljoen euro nodig om de noodhulp te kunnen bieden.

Het zuidoosten van Turkije kreeg maandagochtend vroeg te maken met een beving met een kracht van 7.8. Het epicentrum lag 26 kilometer ten noordwesten van de stad Gaziantep, niet ver van de grens met Syrië. Later maandagochtend vond een tweede aardbeving plaats. Het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 5000 en er zijn vele duizenden gewonden.

Op verschillende plekken in Nederland worden inzamelingsacties gehouden. Op onderstaande beelden uit Den Haag is te zien dat mensen zakken vol spullen meenemen die bedoeld zijn voor de slachtoffers.

Inwoners Den Haag zamelen spullen in voor aardbeving in Turkije en Syrië
0:30
Inwoners Den Haag zamelen spullen in voor aardbeving in Turkije en Syrië

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.