Terug

Volg Hart van Nederland

De treurtips van Nederland, een gids naar de lelijkste plekken van ons land

nieuws

20 jan 2020, 06:37

Maandag verschijnt een wel heel bijzondere reisgids, namelijk die met de lelijkste plaatsen van Nederland. Auteur Mark van Wonderen verzamelde in Treurtips afgeleefde winkelcentra, spuug-lelijke gebouwen en gedrochten van woonwijken. Volgens de schrijver zijn ze om te janken... zo mooi. Van vergane glorie tot aandoenlijke treurnis. Het is allemaal weerzinwekkend wonderschoon volgens Mark. Onder andere IJmuiden, Beverwijk en Heerlen krijgen er genadeloos van langs in zijn boek.

Lelijkstad

Maar voor wie echt gruwelijk wil genieten moet volgens Mark toch echt naar Lelystad. En dat doet een beetje pijn bij Ger Koreman die juist dol is op zijn stad en Lelystad graag in een positief daglicht wil zetten. ''Elke stad heeft zijn 'lelijkheden', dus Lelystad ook. Dat betekent niet gelijk dat het een lelijke stad is. De stad is ruim opgezet, groen, en een smeltkroes van mensen uit het hele land'', vertelt Ger.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.