Terug

Volg Hart van Nederland

Ziekenhuizen stellen operaties uit vanwege aanhoudende griepgolf

Milieu en Gezondheid

13 jan 2023, 18:05

De drukte in de ziekenhuizen heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Meerdere ziekenhuizen stellen momenteel operaties uit. De reden? Ze hebben het druk met het aantal patiënten dat met een luchtweginfectie zoals de griep moet worden opgenomen. Ook is het ziekteverzuim onder personeel hoog die met griepverschijnselen thuiszitten.

Het Medisch Spectrum Twente (MST), een ziekenhuis met locaties in onder meer Enschede, zegt dat per dag wordt bekeken welke operaties komen te vervallen. Spoedopnames, oncologische zorg en dagbehandelingen gaan wel door. "MST verwacht dat deze situatie nog wel even aanhoudt, de griepepidemie heeft het hoogtepunt nog niet bereikt".

Ook het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk moest deze week operaties afzeggen als gevolg van onder meer de griepepidemie. Het ziekenhuis wijst erop dat de problemen, zoals veel ziekteverzuim onder personeel, ook in de verpleeghuizen spelen. Dat heeft als gevolg dat ook de doorstroom van patiënten vanuit het ziekenhuis stokt. Daardoor is het nog drukker.

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en Schiedam laat weten dat "in uiterste gevallen" operaties worden uitgesteld om de druk op de zorg te verlichten. "Dit is in de afgelopen weken op één dag op een beperkte schaal voorgevallen", aldus een woordvoerder. Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer meldt dat operaties die kunnen wachten "soms" worden uitgesteld. "Spoedoperaties gaan altijd door."

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.