Terug

Volg Hart van Nederland

Tandartsen willen mondzorg in de basisverzekering: 'Zien dagelijks schrijnende gevolgen'

Milieu en Gezondheid

25 mei 2024, 17:44

Mondzorg is niet opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Daar moet je een aanvullende verzekering voor afsluiten. Onbegrijpelijk, vindt stichting Dokters van de Wereld. Vooral omdat een meerderheid in de Tweede Kamer voor het plan is om een bezoekje aan de tandarts wel in het basispakket te stoppen.

Anderhalf miljoen Nederlanders gaan niet of te weinig naar de tandarts omdat ze bang zijn voor de kosten, zegt hulporganisatie Dokters van Wereld. Tandarts Xander Meijs, vrijwilliger bij Dokters van de Wereld, helpt mensen die niet naar de tandarts gaan vanwege de kosten. Hij geeft in een mobiele bus gratis noodbehandelingen aan mensen die geen geld hebben. "We zien dagelijks schrijnende gevolgen van verwaarloosde mondzorg."

Ook directeur Jaspers Kuipers uit zijn zorgen. "Dat de mondzorg ontbreekt in het onlangs gepresenteerd formatieakkoord baart mij enorme zorgen. En dat terwijl er al een Kamermeerderheid is om mondzorg in het basispakket te plaatsen." Aldus Kuipers.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.