Terug

Volg Hart van Nederland

Tamara wist niet dat ze zwanger was en bevalt onverwachts van zoon op vlucht naar Schiphol

Tamara wist niet dat ze zwanger was en bevalt onverwachts van zoon op vlucht naar Schiphol

Milieu en Gezondheid

10 dec 2022, 22:06

Tamara wist niet wat haar overkwam toen ze tijdens een vlucht van Ecuador naar Schiphol plotseling last kreeg van haar buik. Ze besloot naar de wc te gaan, waar ze na twee persweeën ineens een baby in haar handen had. En dat terwijl ze niet eens wist dat ze zwanger was.

De bijzondere geboorte gebeurde afgelopen woensdag, schrijft Het Spaarne Gasthuis op haar website. Tamara is die dag met het vliegtuig onderweg van Ecuador naar Spanje, met een tussenstop op luchthaven Schiphol. Enkele uren voor de landing op Schiphol krijgt ze plotseling last van haar buik en besluit ze naar het toilet te gaan.

Vernoemd naar helpende arts

Na twee persweeën heeft Tamara ineens een baby in haar handen: haar zoon Maximiliano. Tot haar eigen grote verbazing, want Tamara wist niet dat ze zwanger was. Twee artsen en een verpleegkundige uit Oostenrijk, die toevallig aan boord van het vliegtuig zaten, hebben zich over de kersverse moeder en haar pasgeboren baby ontfermd. Naar een van hen is de baby uiteindelijk vernoemd: Maximilian.

Na de landing op Schiphol zijn moeder en zoon per ambulance naar de kraamafdeling van het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid gebracht. Zowel moeder als zoon verkeerden in goede gezondheid. Tamara en Maximiliano hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten en hebben hun reis vervolgd naar Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.