Terug

Volg Hart van Nederland

Smeren smeren smeren! RIVM waarschuwt voor de kracht van de zon

Smeren smeren smeren! RIVM waarschuwt voor de kracht van de zon

Milieu en Gezondheid

12 apr 2022, 13:29

Gezondheidsinstituut RIVM waarschuwt dat de kracht van de zon vanaf deze maand weer flink toeneemt en dat onze winterhuid snel kan verbranden. Soms al binnen twintig minuten. Vooral met de kinderhuid is het oppassen geblazen, zegt het RIVM.

Een verbande huid kan uiteindelijk leiden tot huidkanker, aldus de organisatie. Ook kan veel uv-straling bijdragen aan de oogkwaal staar.

Uv-filter

"Als je gaat genieten van de zon, zorg er dan voor dat je dit verstandig doet", maant het RIVM streng. Het advies als je tussen 11.00 uur en 16.00 uur langere tijd in de buitenlucht bent: flink smeren met zonnebrandcreme met factor 30. Draag een hoed, kleding en een zonnebril met een uv-filter.

Maar volgens het RIVM is het nog beter om tussen 12.00 en 15.00 uur de zon helemaal te mijden en de schaduw op te zoeken.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.