Terug

Volg Hart van Nederland

Nog meer supermarkten roepen tomatensoep met 'plastic gehaktballetjes' terug

Nog meer supermarkten roepen tomatensoep met 'plastic gehaktballetjes' terug

Milieu en Gezondheid

29 apr 2022, 12:06

De tomatensoep met mogelijk gevaarlijke balletjes die eerder door supermarkten PLUS, Lidl en Jumbo werden teruggeroepen, is bij meer supermarkten te koop. Het goedje ligt ook bij supermarkten Boni, Boon, Coop, Hoogvliet en Poiesz in de schappen.

In de balletjes die in de soep zitten, zijn mogelijk stukjes hard plastic terechtgekomen, meldde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) eerder. Hoe dat kon gebeuren is vooralsnog onduidelijk.

Eet de soep niet op

De soep wordt bij Boni, Boon, Coop, Hoogvliet en Poiesz verkocht als 'G'woon tomatensoep Hollandse stijl' in een zak van 570 milliliter, aldus Collectieve inkoopvereniging Superunie. De houdbaarheidsdatum van deze soep is 17 juni 2023 en de streepjescode 8710624313418.

Eet de soep met stukjes dus vooral niet op, luidt de waarschuwing. Klanten die zo'n zak in huis hebben, kunnen die terugbrengen naar de winkel en krijgen hun geld terug.

Beeld: Pexels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.