Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland fantaseert erop los: vooral trio’s en seks in de natuur populair

Milieu en Gezondheid

8 feb 2024, 15:08

Nederlanders lopen over van de seksueel getinte fantasieën, zo blijkt uit de jaarlijkse Nationale Seks-enquête van EasyToys. Bijna een kwart van de mensen fantaseert over seks in de natuur of het hebben van een trio. Het bespreken van je fantasie wordt niet voor iedereen als vanzelfsprekend gezien, sommigen zien het zelfs als een taboe.

Mannen blijken vooral te fantaseren over een trio (30 procent), vrouwen een heel stuk minder (16 procent). Zij fantaseren juist het meest over seks in de natuur (20 procent). Opvallend is verder dat 18 procent van de mannen anale seks op de wishlist heeft staan, terwijl slechts 5 procent van de vrouwen hier oren naar heeft. Vrouwen fantaseren dan weer vaker over seks met iemand van hetzelfde geslacht (12 procent) dan mannen (9 procent).

Op plek drie in de lijst met fantasieën staat de fantasie om seks te hebben in het openbaar. Hier fantaseert 1 op de 6 Nederlanders over. Fantasieën die juist niet populair zijn, zijn vreemdgaan en plasseks.

Fantasie wordt niet altijd besproken

Iedereen heeft zijn of haar fantasieën maar veel mensen bespreken het niet met hun partner. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 40 procent van de mensen hun fantasieën bespreekbaar maakt. 17 procent geeft aan dat zelfs geregeld te doen.

Jongeren doen dat een stuk meer dan ouderen. Onder 18 tot 34-jarigen vertelt driekwart zijn of haar partner over fantasieën. Onder 50 tot 65-jarigen doet nog iets minder dan de helft dat.

Voor zo'n 20 procent blijft het bespreken van seksfantasieën zelfs een groot taboe. Evenveel mensen vinden juist dat het waarmaken van fantasieën een heel belangrijk onderdeel is van een goed en gezond seksleven.

Fantaseren over vreemdgaan

Naar mate we ouder worden gaan onze seksuele fantasieën achteruit, blijkt ook uit de enquête. Hoewel we de gedachte over vreemdgaan niet leuk vinden, komt deze fantasie wel vaker voor bij mensen die langer dan vijf jaar bij elkaar zijn.

"In een prille relatie is alles nieuw", vertelt seksuoloog Eveline Stallaart. "Dat prikkelt ons brein enorm. Naar mate je elkaar beter kent neemt dit af en heb je dus vaak extra prikkels nodig om goeie seksuele opwinding te krijgen. Het inbeelden van een fantasie kan daar al enorm bij helpen."

Ook mensen met kinderen worden geremd in hun wilde fantasieën. Maar toch springt met kop en schouders bovenuit: seks hebben in de natuur blijft zelfs na het ouderschap een wilde, veel voorkomende fantasie.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.