Terug

Volg Hart van Nederland

Albert Heijn haalt melk uit schappen vanwege ziekmakende bacterie

Albert Heijn haalt melk uit schappen vanwege ziekmakende bacterie

Milieu en Gezondheid

14 juli 2022, 18:39

Liefhebbers van 'de witte motor' opgelet: Albert Heijn haalt direct houdbare melk uit de schappen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat het zuivelproduct mogelijk een bacterie bevat die voedselvergiftiging kan veroorzaken.

Het gaat om pakjes houdbare halfvolle melk van het Albert Heijn-huismerk. De pakjes van 200 milliliter worden per zes verkocht en hebben houdbaarheidsdatum 27-11-2022 en lotcode 513867 E. Mensen die de melk in huis hebben worden met klem verzocht om het niet op te drinken, omdat je er ziek van kunt worden.

Diarree en overgeven door bacterie

Mogelijk zit 'bacillus cereus' in de houdbare melk. Dat is een bacterie die vaker voorkomt in producten die niet koud genoeg of al te lang bewaard zijn. Volgens het Voedingcentrum kunnen mensen een voedselvergifting oplopen door de bacterie, met overgeven en diarree tot gevolg. Meestal zijn de klachten binnen 24 uur weer voorbij.

Klanten kunnen gekochte pakjes houdbare melk terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug, ook als ze geen kassabon (meer) hebben. Mensen die het product online hebben besteld, kunnen via dit formulier het aankoopbedrag terugkrijgen. Albert Heijn biedt zijn excuses aan voor het ongemak.

Hart van Nederland/ANP

Foto: Albert Heijn

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.