Terug

Volg Hart van Nederland

Longvereniging waarschuwt voor tekort aan astmamedicijn

Milieu en Gezondheid

28 mrt 2024, 23:52

Er is in Nederland een tekort aan het astmamedicijn salbutamol aerosol. Veel apotheken hebben het inhalatiemiddel voor maximaal twee weken op voorraad, waarschuwt de Long Alliantie Nederland (LAN).

Volgens de vereniging van organisaties die zich met longzorg bezighouden kan dit problemen opleveren voor de meer dan een half miljoen mensen die het medicijn gebruiken. Het middel helpt hun adem te halen.

Reserveren voor kinderen

Zo'n 85.000 kinderen jonger dan zes jaar gebruiken salbutamol aerosol. Zij zijn te jong voor andere inhalatiemiddelen, zegt de LAN. De vereniging adviseert apothekers daarom hun voorraad te reserveren voor deze groep.

Productieproblemen

De tekorten hebben onder meer te maken met productieproblemen bij medicijnfabrikanten. De Long Alliantie zegt met de overheid en verzekeraars te overleggen om toekomstige tekorten tegen te gaan.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.