Terug

Volg Hart van Nederland

Kwetsbaren voelen zich in de steek gelaten door het kabinet

Kwetsbaren voelen zich in de steek gelaten door het kabinet

Milieu en Gezondheid

9 apr 2022, 08:08

In het Nederland dat de regering voor ogen heeft nu de coronapandemie in een nieuwe fase is beland, hebben mensen met een kwetsbare gezondheid het nakijken, vindt Iederin, het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. "Mensen voelen zich in de steek gelaten", zegt directeur Illya Soffer tegen Trouw in reactie op de langetermijnvisie die het kabinet pas naar buiten heeft gebracht.

In overleggen met de regering trekt Iederin op met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties zoals het Longfonds. Maar de inclusieve strategie die zij voor ogen hadden, zien de organisaties niet terug in de langetermijnvisie. Soffer: "Er wordt te weinig rekening gehouden met mensen die nog steeds risico lopen op gezondheidsschade door corona."

Terugtrekken uit samenleving

Volgens Iederin trekt een deel van de samenleving zich juist nu terug omdat mondkapjes uit het straatbeeld verdwijnen en de regering uitstraalt dat corona voorbij is. "We krijgen vijftig tot zestig meldingen per week van mensen die zich zorgen maken en die vragen stellen over het risico dat ze lopen", zegt Soffer.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.