Terug

Volg Hart van Nederland

Gemeente zet streep door nieuwe snackbar naast school

Gemeente zet streep door nieuwe snackbar naast school

Milieu en Gezondheid

1 dec 2022, 23:00

Gemeenten krijgen de wettelijke mogelijkheid om nieuwe snackbars te weren uit wijken en in de buurt van scholen waar al een groot aanbod aan ongezond voedsel is. Dat staat in een voorstel van staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid. Haagse bronnen bevestigen dit na een bericht van RTL Nieuws.

De bewindsman liet eerder dit jaar al weten dat hij de 'wildgroei' aan fastfoodrestaurants aan banden wilde leggen. Het is een van de maatregelen die hij wil nemen om de gezondheid van kinderen ten goede te komen en overgewicht tegen te gaan. In Nederland is één op de zeven kinderen veel te zwaar. In sommige arme wijken is dat zelfs een op de drie.

Patatverbod rond scholen

Van Ooijen schetste destijds het beeld dat ouders en kinderen in sommige buurten nu al door 'een haag van verleidingen' moeten fietsen om van huis naar school te komen en weer terug. Het is nog niet de bedoeling dat gemeenten in dat ongezonde aanbod kunnen gaan snoeien, maar wel dat zij uitbreiding ervan kunnen tegengaan.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.