Terug

Volg Hart van Nederland

Dringende oproep KNRM: 'Hou afritten bij strand vrij, het kan mensenlevens redden'

Milieu en Gezondheid

31 juli 2022, 08:09

Kostbare minuten werden er vorige week verloren toen de mannen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij zélf een foutgeparkeerde auto opzij moesten duwen op weg naar een kind in nood op het Noordwijkse strand. Niet voor het eerst en dus is de maat vol voor de KNRM.

"Op de drukke stranddagen wil iedereen zo dicht mogelijk bij strand parkeren met hun voertuigen", legt Thomas Steenvoorden uit. Hij is plaatsvervangend schipper van de KNRM in Noordwijk. "Als er voertuigen op afritten staan belemmert dat de hulpverlening naar het strand toe."

Gemakzucht

"Als het druk is zien mensen de strepen op de weg over het hoofd en wordt er op de afritten geparkeerd", vervolgt Steenvoorden. "Dat levert problemen op bij een noodsituatie. Op zomerse dagen komt dat regelmatig voor. We moeten ongeveer 500 meter rijden van het boothuis naar het strand, dan kun je dingen tegenkomen. Het geeft de laatste tijd veel vertraging."

De KNRM helpt ook bij incidenten op het strand, omdat de ambulance daar niet kan komen. Een geblokkeerde doorgang kan grote gevolgen hebben. "Je moet er niet aan denken dat je te laat komt door foutgeparkeerde voertuigen en dat de patiënt daardoor een probleem heeft. Vaak is het een beetje gemakzucht van bezoekers. Als er een schaap over de dam is, komen er meer. Onze oproep is: hou afritten vrij, ook van fietsen en brommers, zodat we er snel doorheen kunnen rijden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.