Terug

Volg Hart van Nederland

Gezocht: Duizenden euro's uitgeloofd voor gouden tip schietpartij Zaanstad

Gezocht: Duizenden euro's uitgeloofd voor gouden tip schietpartij Zaanstad

112

17 okt 2018, 22:34

De politie is met man en macht op zoek naar Giovanni en Gilano H. Zij zijn betrokken geweest bij een nogal bizarre schietpartij in Zaanstad. Sindsdien zijn de twee spoorloos. De politie roept daarom de hulp van het publiek in bij het vinden van de twee broers. UPDATE: Gilano zou zich inmiddels gemeld hebben bij de politie. In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Burcht te Zaandam meerdere keren geschoten. Er wordt door diverse getuigen en omstanders 112 gebeld. Vervolgens komt de melding binnen dat op de eerste hulp van het ZMC ziekenhuis is geschoten. Hier worden meerdere hulzen aangetroffen.

Meerdere schotwonden

Inmiddels is duidelijk geworden dat het slachtoffer, een 19-jarige man, eerst beschoten is op de Burcht te Zaandam. Hij is op de vlucht geslagen en een taxi in gestapt. De taxi is door een ander voertuig achtervolgd. Het slachtoffer is op de eerste hulp van het Zaans Medisch Centrum wederom beschoten en liep meerdere schotwonden op. Hij ligt nog in het ziekenhuis maar is buiten levensgevaar.

Niet zelf benaderen

Mensen die weten waar Giovanni en Gilano H. zijn worden opgeroepen de broers niet zelf te benaderen, maar om de politie in te schakelen. Dat kan door te bellen naar de opsporingstiplijn via 0800-6070, het team Nationale inlichten via 079-3459876 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van €15.000 uitgeloofd voor tips die leiden naar de aanhouding van de verdachten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.