Terug

Volg Hart van Nederland

Getuige liquidatie Amsterdam: ‘Schutter deed zich voor als sollicitant’

Getuige liquidatie Amsterdam: ‘Schutter deed zich voor als sollicitant’

112

29 mrt 2018, 12:19

Het slachtoffer van de schietpartij bij een bedrijf op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, de 41-jarige Reduan Bakkali, zou de directeur zijn van dat bedrijf. Volgens een getuige deed de schutter zich voor als sollicitant. Tegen AT5 vertelt een medewerker van het bedrijf dat er iemand zou komen solliciteren vandaag. “Mijn baas ging met hem naar boven en toen werden er schoten gehoord. Ik hoorde een collega van me gillen en wist niet wat er gebeurde. Ik rende naar buiten en hoorde dat onze baas was neergeschoten.” Lees ook: Mocro-maffia neemt wraak op broer van kroongetuige Volgens de politie is het slachtoffer de 41-jarige Reduan Bakkali. Hij is de broer van de 30-jarige Nabil Bakkali, die als kroongetuige verklaringen aflegt tegen grote kopstukken in de onderwereld. In het milieu werd volgens Het Parool sinds vrijdag al gespeculeerd dat familieleden van Bakkali zouden worden doodgeschoten.

Lees ook: Doorbraak: nieuwe kroongetuige verklaart over reeks onderwereldmoorden

Justitie schoof Nabil Bakkali vorige week naar voren als een van de belangrijkste getuigen tegen de Mocro-maffia en het onderzoek naar de lange reeks onderwereldmoorden in Amsterdam en Utrecht. De kroongetuige – die zelf verdachte is in een Utrechtse liquidatiezaak – zet volgens het OM de deur naar strafvervolging van opdrachtgevers van liquidaties open. Luister hier naar de verklaring van de getuige, die anoniem wilde blijven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.