Terug

Volg Hart van Nederland

Gerechtshof Den Bosch begint aan hoger beroep in zaak Nicole van den Hurk

112

28 aug 2018, 08:57

Het gerechtshof in Den Bosch begint dinsdag aan de zaak in hoger beroep tegen Jos de G. (51), die wordt verdacht van de verkrachting van en doodslag op de 15-jarige scholiere Nicole van den Hurk uit Eindhoven. Het meisje verdween op 6 oktober 1995. Anderhalve maand later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. LEES HIER ALLES OVER DE ZAAK ROND NICOLE VAN DEN HURK https://twitter.com/MirandaHvnl/status/1034330684322721792 De zaak bleef lang onopgelost. In 2014 arresteerde de politie De G., die in 2000 de tbs-maatregel opgelegd had gekregen wegens zedenmisdrijven. Een DNA-match wees hem als vermoedelijke dader in de zaak-Van den Hurk aan. Lees ook: Toch spreekrecht voor stieffamilie Nicole In 2016 eiste het Openbaar Ministerie (OM) veertien jaar cel tegen De G. De rechtbank vond het bewijs voor een veroordeling voor doodslag onvoldoende. Alleen de verkrachting stond wat de rechter betreft vast. De G. kreeg daarvoor vijf jaar cel.

Vier dagen

Het OM is tegen dat vonnis in hoger beroep gegaan, evenals de ontkennende De G. Volgens het OM hangen de verkrachting en de doodslag met elkaar samen en is de verdachte schuldig aan beide misdrijven. Lees ook: Toch spreekrecht voor stieffamilie Nicole Het Bossche hof heeft vier dagen voor de behandeling van de zaak uitgetrokken. Bijzonder is dat de stiefmoeder van Nicole vandaag gebruikmaakt van haar spreekrecht. Dat is iets waar ze lang voor heeft gestreden. ANP   https://twitter.com/MirandaHvnl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.