Terug

Volg Hart van Nederland

Neushoornvogel Balou trekt weer volle zalen dankzij geprinte hoorn

Neushoornvogel Balou trekt weer volle zalen dankzij geprinte hoorn

Dieren

3 apr 2020, 16:05

Neushoornvogel Balou werd door zijn vorige eigenaren geschonken aan TexelZoo. Omdat de hoorn die op zijn snavel hoort helemaal kapot was en de eigenaren hoopten dat het dierenpark hem zou kunnen helpen. Dat is gebeurd, en hoe! Met zo'n hoorn op de snavel imponeren neushoornvogels de vrouwtjes. Maar door zijn kapotte hoorn trok Balou geen volle zalen meer. TexelZoo riep de hulp in van Universiteit Utrecht om te kijken of medewerkers iets konden bedenken zodat Balou weer zichzelf kon zijn.

'Niet van echt te onderscheiden'

Er werd een scan gemaakt van Balou's hoorn en op basis daarvan werd een 3D-print gemaakt. Balou werd onder narcose gebracht, de hoorn werd vastgemaakt aan zijn snavel en wat bleek: de neushoornvogel was weer zo goed als nieuw. "Geweldig!", zegt een medewerker. "Hij is bijna niet van een echte hoorn te onderscheiden! Zo trots als een pauw zit Balou weer te shinen in zijn verblijf. [gallery ids="1199115,1199114,1199113,1199112"]

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.