Terug

Volg Hart van Nederland

Frietboer beloont opruimers van lachgaspatronen met een kroket

nieuws

16 mei 2019, 20:53

In Rotterdam is het mogelijk om bij de frietkraam Bram Ladage bij station Zuidplein een kroket te scoren zonder daarvoor te betalen. Helemaal gratis krijg je de snack natuurlijk niet. Alleen na het inleveren van 25 lege lachgaspatronen kun je genieten van je gratis kroket. Het plan voor de inzamelingsactie kwam na een gesprek met een vaste klant. Eric Alblas gaat dagelijks op zoek naar lachgaspatronen die door gebruikers zijn achtergelaten. Met zijn zelf ontwikkelde grijpstok met magneetjes verzamelt hij zo’n 4000 patronen per week.

Van rotzooi tot kunst

Frietkraameigenaar Jim Wuijster wil ook zijn steentje bijdragen aan een schoner Rotterdam en laat klanten 25 patronen inruilen voor een kroket. Het is niet de bedoeling dat mensen zelf meer lachgas gaan gebruiken, maar dat ze het net als Eric van straat oprapen. Alle ingezamelde patronen gaan naar een kunstenares. Zij maakt daar bijvoorbeeld sieraden van.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.