Terug

Volg Hart van Nederland

Flinke opkomst Aalbregt-demonstratie Den Haag, politie ziet aantal meldingen verdubbelen

Politiek

1 juli 2019, 14:01

In Den Haag zijn bij de parkeergarage onder het Malieveld zo'n veertig lesauto's in één lange stoet aangekomen, met daarin tientallen personen die naar de Kamer zullen trekken voor een demonstratie. Ze zijn in de Hofstad om van de politici actie te eisen in de zaak rond de Verkeersschool Aalbregt, waar veel mensen financieel de dupe van zijn geworden. De stoet lesauto's vertrok vanuit Zoetermeer. Organisator Fayzan Khan is vandaag dan ook meer tevreden met de opkomst: "Ik ben erg blij, dit gaat de goede kant op! De PvdA zal zo ook naar buiten komen om met ons te praten, als we bij de  Kamer zijn." In totaal kwamen er zo'n honderd mensen aanwezig bij de demonstratie. Lees ook: Rijschool Zoetermeer failliet: duizenden gedupeerden en eigenaar bedreigd https://twitter.com/CharlotteHvNL/status/1145650267960070148

Talloze gedupeerden

De demonstratie werd vorige week opgezet na het nieuws dat Aalbregt talloze gedupeerden achterliet na het sluiten van de rijschool. Door de gebrekkige communicatie en grote bedragen, ontstond er een storm aan kritiek. Inmiddels is ook de politie bezig met de zaak en verzamelen gedupeerden zich op Facebook en in Whatsappgroepen. Lees ook: Gedupeerde instructeurs rijschool Aalbregt: ‘Honderdduizenden euro’s kwijt, politiek help ons!’ Vandaag zijn er vooral rijinstructeurs aanwezig. Met de demonstratie bij de Tweede Kamer hopen ze dat de politiek in actie komt. "Het belangrijkste is om te laten merken dat we actie willen. We moeten zo’n situatie als met die van Aalbregt in de toekomst echt voorkomen," zei Khan vorige week nog.

Politie ziet aantal meldingen verdubbelen

De politie laat inmiddels aan Hart van Nederland weten dat het afgelopen weekend het aantal meldingen over Aalbregt is verdubbeld. Afgelopen vrijdag stond de teller nog op 220 meldingen. Vandaag zijn dat er circa 450. Officiële aangiftes zijn nog niet opgenomen, aldus de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.