Terug

Volg Hart van Nederland

Fietsen met bierkrat? Zo gaat het nog makkelijker

nieuws

29 apr 2024, 16:54

Het zomerse weer is op komst, we trekken naar buiten en kunnen weer in het park genieten van een pilsje. Vooral studenten fietsen langs met een kratje bier achterop de bagagedrager. Soms gaat het wat wiebelend, soms lijkt diegene het aardig onder controle te hebben. Thijs Jansen bedacht een systeem waardoor fietsen met een krat goudgele rakkers nog makkelijker wordt: de Krathaak.

"Het was een stukje eigenbelang. Ik wilde met een kratje fietsen, en toen vroeg ik mij af waarom ik geen bier aan mijn stuur kon hangen." Met die vraag begon de bijna 40-jarige Thijs aan het ontwerpen van zijn handigheid.

Zijn ontwerp ziet er vrij eenvoudig uit. Het bestaat uit een stuk plastic heeft aan beide kanten een haak. Door twee hangers te gebruiken kan het krat aan de fiets worden gehangen, zoals te zien op onderstaande foto:

Krathaak in gebruik. Beeld: Thijs Jansen.

Krathaak in gebruik. Beeld: Thijs Jansen.

Cadeau

Twee jaar geleden begon Thijs met het ontwikkelen en inmiddels heeft hij er zo'n 16 duizend verkocht. "Sinds oktober en november is het heel hard gegaan." De feestdagen stonden voor de deur en dat heeft volgens deze bedenker ook te maken met de verkoopcijfers: "Klanten kopen het als cadeau voor een bierliefhebber en iemand die studeert."

Kees Bakker van de Fietsersbond test fietsonderdelen, maar de Krathaak is nog niet aan de beurt geweest. "Het ziet er wel aardig leuk uit. Ik ben benieuwd of het in de praktijk werkt, want anders heb je een heel bierkrat op de straat." Als het niet werkt heeft Bakker ook nog wel een idee: "Toen ik student was liet ik bier bezorgen, dat was handig want dan konden we inslaan."

Even geduld

Of dat een bierkrat aan je stuur hangen onveilig is, daar is Kees vrij nuchter over: "Er wordt gezegd dat het onveilig is, maar het is wel goed te doen. Je kan zo’n 10 kilo aan je stuur hebben, dat is ook ongeveer een bierkrat. Je gaat er ook geen grote stukken mee fietsen.

Toch ziet Bakker een nadeel van deze bierhaken: "Het bier schut ontzettend, dus je moet wel even wachten voordat je het biertje openmaakt."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.