Terug

Volg Hart van Nederland

Familie waarschuwt voor omstreden arts na dood Nederlandse man in Spanje

Familie waarschuwt voor omstreden arts na dood Nederlandse man in Spanje

nieuws

17 mrt 2022, 09:03

De familie van een 85-jarige man die vorige week overleed in Spanje waarschuwt voor voormalig Nederlands arts Herman Zoon. Na een acupunctuurbehandeling bij Zoon ging de gezondheid van de bejaarde man snel achteruit, waarna hij kwam te overlijden. Volgens de familie van de man heeft de arts, die in Nederland levenslang werd geschorst, verboden medische handelingen verricht.

Dat vertellen ze donderdag anoniem in AD. De krant schrijft dat de naasten werden gealarmeerd dat de 85-jarige man na een val werd behandeld door de 71-jarige Herman Zoon. Na zijn vertrek uit Nederland heeft de voormalig arts een leven opgebouwd aan de Costa Blanca waar hij werkt als acupuncturist.

Injecties

Volgens het echtpaar uit Purmerend kreeg hun gevallen oom - die in het Spaanse Benissa woonde - na de behandeling waanbeelden en ging hij daarna snel achteruit. Hij overleed een week geleden in het ziekenhuis. De familie beweert dat Zoon handelingen verricht die hij helemaal niet zou mogen doen, zoals het geven van injecties. Ze zijn van plan om aangifte te doen tegen de in Spanje actieve oud-arts.

Midden jaren negentig werd Herman Zoon in Nederland levenslang geschorst door het Medisch Tuchtcollege. Hij hielp een 63-jarige vrouw uit Dirksland met sterven zonder daarbij een tweede huisarts te raadplegen. Ook zou hij verslaafd zijn geweest aan drugs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.