Terug

Volg Hart van Nederland

Explosie bij Rotterdamse woning veroorzaakt flinke schade: kozijn uit gevel geblazen

112

5 juni 2024, 08:06

Omwonenden van de Rotterdamse Bergweg, in het noorden van de stad, zijn afgelopen nacht opgeschrikt door een flinke knal. Bij een woning in de straat heeft een explosief flinke schade toegebracht. Niemand raakte gewond, wel zijn de bewoners van het pand en omwonenden ruw uit hun slaap gehaald. Er is nog niemand aangehouden.

De knal was rond 02:40 uur te horen en gebeurde aan de voorzijde van de woning, waar de slaapkamer van de bewoner zich bevindt. De bewoners en omwonenden werden wakker van de harde knal. Een klein brandje dat na de explosie ontstond, kon door de bewoners zelf worden geblust.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

'Aan de dood ontsnapt'

Er vielen geen gewonden. Maar tegen Rijnmond zeggen de bewoners dat ze "aan de dood zijn ontsnapt". Het jonge stel kreeg eerder al stenen door hun raam gegooid. Volgens een verslaggever van de omroep sliep in dezelfde woning een baby van zo'n drie maanden oud. Zelf zeggen de bewoners geen idee te hebben waarom hun woning het beoogde doelwit van deze actie is.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. De brandweer controleerde en ventileerde de woning, en voerde direct metingen uit. De politie heeft de plaats delict afgezet en is een onderzoek gestart naar de toedracht van de explosie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.