Terug

Volg Hart van Nederland

Evenementenbranche wil extra steun: 'Aankomende festivalzomer kun je waarschijnlijk ook afschrijven'

Evenementenbranche wil extra steun: 'Aankomende festivalzomer kun je waarschijnlijk ook afschrijven'

Milieu en Gezondheid

5 dec 2020, 14:08

Ziggo Dome, AFAS Live en Westergas/A'DAM Toren willen in aanmerking komen voor extra coronasteun van de overheid. De directies van de drie Amsterdamse evenementenlocaties zien dat er geld gaat naar de gesubsidieerde cultuur, maar dat hun zalen achter het net vissen. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog "In de Ziggo Dome zijn onze inkomsten inmiddels 98 procent minder. Dat is keihard. En ik merk dat niet gesnapt wordt hoe onze business werkt", zegt directeur Danny Damman in Het Parool. Zijn collega Birgitte de Winter van AFAS Live wijst erop dat concertzalen vaak lang van te voren moeten programmeren: "Daarom strekken onze problemen zich nu al uit tot het najaar van 2021." Duncan Stutterheim (Westergas/A'DAM Toren) voegt eraan toe: "Niemand durft het nog te zeggen, maar je moet realistisch zijn: de festivalzomer van volgend jaar kun je waarschijnlijk afschrijven."

'We vallen overal buiten'

Volgens Damman is er sprake van "willekeur" bij het verlenen van steun. "Wij zijn niet 'top of mind' bij de mensen die subsidie geven omdat we het ons hele bestaan al zonder doen. Bij cultuur wordt aan een theater gedacht, maar niet aan een groot podium bij ons of op Lowlands", zegt Damman. "We vallen overal buiten", beaamt De Winter. Stutterheim denkt ook aan de toeleverende bedrijven zoals licht, geluid en beveiliging: "De ruggengraat van onze industrie. Als er niet wordt ingegrepen, is al voor de zomer de helft van die zaken failliet." Maandag gaat de evenementenbranche onder het motto 'The show must go on' aandacht vragen voor de financiële nood als gevolg van de coronamaatregelen. Hoe die actie eruit gaat zien, wordt pas maandagochtend bekendgemaakt. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.