Terug

Volg Hart van Nederland

Pfizer en BioNTech vragen Europese vergunning aan voor coronavaccin

Pfizer en BioNTech vragen Europese vergunning aan voor coronavaccin

Milieu en Gezondheid

1 dec 2020, 12:07

De Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse biotechbedrijf BioNTech hebben een vergunning aangevraagd om hun coronavaccin in Europa op de markt te brengen. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gaat de eerste vaccins nu beoordelen. Mogelijk is die beoordeling voor het eind van het jaar klaar. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog De wettelijke goedkeuring is de laatste grote stap die genomen moet worden voordat de vaccins in Nederland en de rest van de Europese Unie verkocht en mogen worden. Het vaccin van Pfizer en BioNTech zou voor 95 procent effectief zijn bij het bestrijden van COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe virus.

11,7 miljoen vaccins

Eerder werd bekend dat de EU met Pfizer een prijs van 15,50 euro per dosis heeft afgesproken. Nederland krijgt 11,7 miljoen vaccins van het bedrijf, wat er op zou neerkomen dat de overheid in totaal 181 miljoen euro moet betalen voor de inentingen. Lees ook: Coronavaccin in zicht: hoe kan dat ineens zo snel en is het wel veilig? Pfizer en BioNTech dienden eerder al een aanvraag in voor goedkeuring van het vaccin in de Verenigde Staten. Ook daar zou de inenting mogelijk voor het nieuwe jaar al beschikbaar kunnen zijn. Concurrent Moderna kondigde maandag aan goedkeuring aan te vragen voor zijn coronavaccin voor zowel de EU als Amerika. Dat middel zou voor 94 procent effectief zijn. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.