Terug

Volg Hart van Nederland

Ernstige misstanden bij bokkenmesterij in Noord-Brabant

Ernstige misstanden bij bokkenmesterij in Noord-Brabant

nieuws

2 juni 2017, 21:48

Eyes on Animals heeft onlangs misstanden ontdekt bij een bokkenmesterij. Op videobeelden is duidelijk te zien hoe veel dode bokjes in hun verblijf liggen. De dierenwelzijnsorganisatie maakte de beelden bij een bokkenmesterij in Noord-Brabant. Op de beelden is duidelijk te zien hoe soms tot wel tientallen dode bokjes in verblijven liggen, tussen de nog levende dieren die er slecht aan toe zijn. Toen ze de misstanden ontdekten, hebben ze direct de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ingeschakeld. "Ze hebben ons laten weten dat ze daarna direct inspectie hebben uitgevoerd bij het bedrijf", zegt een woordvoerder van Eyes on Animals. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie gebeuren misstanden zoals deze vaker in deze sector. "Bokjes worden van verschillende bedrijven bij elkaar gezet, daarbij is het overdragen van virussen en ziektes zo gebeurd. Ook schort het vaak aan de zorg voor de dieren en het voederen ervan", zegt de woordvoerder. Uit onderzoeken blijkt dat het sterfpercentage van bokken bij bokkenmesterijen kan oplopen tot maar liefst 40 procent.

LTO Nederland Volgens de branchevereniging LTO Nederland zijn de misstanden niet representatief voor de sector. "Iedere veehouder heeft de plicht om goed voor zijn dieren te zorgen. En dat doen Nederlandse veehouders ook.", aldus Jeannette van de Ven, Voorzitter vakgroep Melkgeitenhouderij LTO Nederland. "De sector doet er alles aan om jonge bokjes een goed leven te geven."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.