Terug

Volg Hart van Nederland

Eredoctoraat voor RIVM-baas Jaap van Dissel

Eredoctoraat voor RIVM-baas Jaap van Dissel

nieuws

17 dec 2020, 15:22

De Universiteit Maastricht kent een eredoctoraat toe aan Jaap van Dissel, directeur Centrum Infectieziektenbestrijding van het RIVM en hoogleraar inwendige geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Volg het laatste nieuws over de coronacrisis in ons liveblog. Van Dissel ontvangt het eredoctoraat tijdens de Dies Natalis van de Universiteit Maastricht op vrijdag 29 januari 2021. Hij krijgt de titel vanwege 'het combineren van wetenschappelijk werk met een maatschappelijke rol'. "En dat op een thema van groot gewicht in een woelige tijd", aldus de universiteit verwijzend naar de coronacrisis. "In die rol bereikt hij een breed publiek met wetenschappelijke inzichten uit zijn vakgebied."

Colleges voor het hele land

Verder vervult Van Dissel als voorzitter van het Outbreak Management Team een centrale rol in de coronacrisis. "Dankzij hem is de wetenschap een belangrijk baken en kompas voor het kabinet", zegt Christian Hoebe, erepromotor en hoogleraar infectieziektenbestrijding aan de Universiteit Maastricht. "Nog nooit was er dagelijks zoveel aandacht voor het vakgebied van de infectieziekten. Iedereen weet nu wat een druppelinfectie, een reproductiegetal, bron- en contactonderzoek en transmissie zijn, dankzij de briefings van Van Dissel: colleges voor het hele land." Van Dissel haalde recent de tweede plek van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, na Kim Putters, de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.