Terug

Volg Hart van Nederland

Yvonne Coldeweijer biedt excuses aan voor vraag naar medische gegevens Marc van der Linden

Entertainment

1 dec 2022, 09:23

Yvonne Coldeweijer heeft haar excuses aangeboden aan Marc van der Linden. Afgelopen maandag deed de juicekoningin een oproep aan haar volgers om medische informatie over de royaltyjournalist te delen. Hij lag op dat moment in het ziekenhuis als gevolg van een herseninfarct. In haar podcast vertelt ze woensdag dat haar oproep 'toch niet zo cool' was.

"Het spijt me dat ik je heb laten schrikken, dat had je niet verdiend. Je ligt daar niet voor niks. Ik wou het niet erger maken en ik wou je niet opnaaien. Dus hopelijk heeft het niet al te veel effect gehad", vertelt Coldeweijer in haar podcast De Juice Show.

"Ik ben op een punt in mijn carrière waarbij het bijna normaal is dat ik medische shit over mensen ontvang in mijn DM", vervolgt ze. "Het is beroepsinformatie. Ik vind het normaal en ineens werd ik er even mee geconfronteerd dat het helemaal niet normaal is, natuurlijk. Dus bij deze mijn excuses."

'Hoe hoerig om aandacht kun je zijn?'

Advocaat Royce de Vries haalde maandagavond op Twitter hard uit naar Coldeweijer vanwege haar actie. Ook Van der Linden zelf reageerde maandagavond via Instagram. "Hoe hoerig om aandacht kun je zijn?" schrijft hij, met enige tikfouten. "Yvonne roept het personeel op tot het plegen van een misdaad. Rapporteer die vrouw."

Na de oproep meldde Coldeweijer via Instagram informatie te hebben ontvangen via "VUMC-spionnen" over het blauwe oog dat Van der Linden had op een van de foto's die hij zelf op social media plaatste.

Geen onderzoek bij VUMC

Een woordvoerder van het VUMC liet weten er niet vanuit te gaan dat personeel informatie heeft gelekt naar juicekanaal Life of Yvonne over Marc van der Linden. Het ziekenhuis in Amsterdam onderzoekt de zaak niet en onderneemt ook geen actie tegen Coldeweijer. "Onze medewerkers hebben privacy heel hoog in het vaandel staan", meldt een woordvoerder van het VUMC. "Zij weten dat alle medische informatie tot het beroepsgeheim behoort. En wij hebben geen enkele reden om aan te nemen dat een van onze medewerkers dat geheim geschonden heeft."

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK bespreken we iedere dag de opvallendste televisiefragmenten:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.