Terug

Volg Hart van Nederland

'Werknemers NOS Sport klagen al 15 jaar over wangedrag'

'Werknemers NOS Sport klagen al 15 jaar over wangedrag'

Entertainment

22 dec 2022, 23:01

Medewerkers van NOS Studio Sport zeggen volgens De Volkskrant al vijftien jaar lang melding te doen van onacceptabel gedrag op de werkvloer en niet gehoord te worden. Dat werd duidelijk tijdens een personeelsbijeenkomst van NOS Sport vorige week vrijdag.

De krant stelt dat er volgens de werknemers sprake is geweest van "seksueel grensoverschrijdend gedrag, intimidatie en pesterijen". Er zou onvoldoende op gereageerd zijn. De Volkskrant baseert zich op meerdere bronnen die bij de personeelsbijenkomst aanwezig waren.

Trainingen voor leidinggevenden

De woordvoerder van NOS Sport laat donderdagavond weten niet te willen reageren op de publicatie in de Volkskrant. "De externe vertrouwenspersoon is deze week gestart met de inventarisatie", meldt de woordvoerder. "Gezien de vertrouwelijkheid van dit onderwerp en omdat we de inventarisatie niet in de weg willen zitten, kunnen wij momenteel hier niet verder inhoudelijk op ingaan."

Meldpunt MORES liet donderdag weten dat NOS Sport nog niet heeft aangeklopt voor hulp of advies over de kwestie. Er is onder meer een gedragscode bij de NOS waarin omgangsvormen staan beschreven en er zijn sinds 2000 vertrouwenspersonen actief, zowel intern als extern. Ook volgen leidinggevenden bij de gehele NOS trainingen rondom dit thema.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.