Terug

Volg Hart van Nederland

Cast Vrienden Voor Het Leven kreeg 'geen cent' voor herhalingen: 'Ik vind het pooiermentaliteit'

Cast Vrienden Voor Het Leven kreeg 'geen cent' voor herhalingen: 'Ik vind het pooiermentaliteit'

Entertainment

8 jan 2023, 16:53

De acteurs van de RTL-sitcom Vrienden Voor Het Leven uit begin jaren negentig hebben nooit geprofiteerd van de jarenlange herhalingen van de serie. Hoofdrolspeler Peter Lusse zegt dat ze er "geen rooie rotcent" voor kregen, zei hij zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

"Het is wat het is, je kan het niet veranderen", aldus de inmiddels 63-jarige Lusse, die in Vrienden Voor Het Leven de rol van Eddie speelde. "Edwin de Vries heeft voor Mijn Dochter en Ik weleens een rechtszaak aangespannen. Dat heeft hij niet gewonnen. Ja, die contracten waren waterdicht. Wij hadden in die tijd niet gedacht dat we daarop moesten letten, want dat hele herhalen was nog helemaal niet zo'n ding."

Pooiermentaliteit

Die herhalingen begonnen volgens Lusse pas met Vrienden Voor Het Leven en andere gelijksoortige series. "Ik heb er wel een moreel oordeel over. (...) Ik vind het wel pooiermentaliteit", zei de acteur. Lusse is er echter niet "zuur" over. "Ik geef wel m'n mening, maar om nou te zeggen dat ik er wakker van heb gelegen... Nee, daar ik ga ik niet aan beginnen."

De originele reeks van Vrienden Voor Het Leven werd uitgezonden tussen 1991 en 1993. In totaal werden er 65 afleveringen gemaakt. Naast Lusse was de vrouwelijke hoofdrol voor Mary-Lou van Stenis.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.