Terug

Volg Hart van Nederland

Kijkers walgen van 'verwende' rijke moeder en dochter in Steenrijk, Straatarm: 'Wat een naar, ondankbaar kind'

Entertainment

2 mrt 2022, 21:44

De nieuwste aflevering van Steenrijk, Straatarm leidde woensdagavond tot een storm van kritiek aan het 'rijke' duo in het programma. Moeder Eliza en dochter Emilia krijgen op Twitter de wind van voren.

In Steenrijk, Straatarm ruilt een arm gezin voor één week met een gezin of huishouden met een ruim budget. Om eens te ervaren hoe het is om veel geld te hebben, of juist hoe het is om te moeten dealen met armoede. Woensdag was het de beurt aan de 'rijke' Rotterdammers Eliza en Emilia, die van leven ruilen met de 'arme' Lisette en haar twee dochters uit Haarlem. Eliza is ooit gevlucht voor oorlog en heeft inmiddels als onderneemster haar eigen vermogen opgebouwd.

'Armoedig karakter'

Het rijke Rotterdamse duo blijkt enigszins moeite te hebben met het leven in 'armoede'. Zo blijkt schoonmaken een vies karwei, een ei bakken bleek geen eitje en het doen van boodschappen kan het duo 'psychisch niet aan'. Dat schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. "Sorry, maar ik vind vooral het karakter van de rijke dames tot nu toe erg armoedig", zegt iemand.

Emilia, de dochter van de rijke Eliza, krijgt op Twitter veel kritiek. Men verwijt haar met name verwaand te zijn. Zo klaagde de jongedame over 'pijn aan haar voeten' na het boodschappen doen en voelde ze zich 'net een zwerver' toen zij zonder geld moesten bedenken hoe ze hun dag zouden doorbrengen. "Ze kunnen dus niets anders dan shoppen en door winkelstraten lopen. Wat een vreselijk leeg bestaan. Brrr.", zo klinkt het op het social-mediaplatform. Dorine schrijft: "Geen goed woord over voor deze verwende moeder en dochter. In en in triest."

'Warm en liefdevol gezin'

Waar de publieke hoon zich dus met name richt op het rijke duo, krijgt de 'arme' Lisette met haar twee dochters wél veel lof. De Haarlemse kan vanwege PTSS niet werken en moet met haar jonge meiden van zeventig euro per week rondkomen. "Ik denk dat het arme gezin gelukkiger is", twittert Marianne. Een ander: "Wat een warm en liefdevol gezin. Rijkdom draait niet om geld."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.