Terug

Volg Hart van Nederland

Eus en Derksen halen snoeihard uit naar FVD: 'Volledig negeren als ze weer gek doen'

Entertainment

24 okt 2022, 22:57

Na de heimelijke opnames die Kamerlid Gideon van Meijeren heeft gemaakt bij Hart van Nederland-journaliste Merel Ek is er bijzonder veel gezegd en geschreven, zowel online als op tv. Aan de talkshowtafel van Vandaag Inside gaat het er uiteraard ook over. Merel is regelmatig te gast is bij het populaire SBS-programma.

De presentatoren en gasten laten geen spaan heel van Forum voor Democratie en diens aanhang. "Wat voor kritische vragen moet je stellen aan iemand die een patiënt is?"

Die laatste uitspraak komt uit de mond van columnist Eus (Özcan Akyol) als hij reageert op Sam Hagens, die bij de talkshow HLF8 zegt dat er nog wel kritische vragen aan FVD-Kamerleden moeten worden gesteld. Hij vervolgt: "Moet je Baudet gaan vragen: 'ja jongen, jij zegt dat er reptielen zijn die ons besturen?'"

'Doodzwijgen'

Presentator Johan Derksen vult gaat verder: "Ik ben het eens met Eus. Iets verbieden, daar heb ik een hekel aan. Maar je kunt die mensen maar het beste volledig negeren wanneer ze weer gek doen. Gewoon voor kennisgeving aannemen." Hij maakt ook nog een subtiele verwijzing naar het weglopen van het kabinet terwijl Baudet aan het woord is, vorige maand bij de Algemene Politieke Beschouwingen: "Is er iemand aan het woord? Ga lekker even koffiedrinken. Laat hem de tering krijgen daar achter die microfoon. Gewoon doodzwijgen."

Eus haalt nog een voorbeeld aan: Hij (Baudet, red.) heeft ook gezegd dat witte mensen geen aids kunnen krijgen. Moet je dan nog kritische vragen gaan stellen? Dan lach je 'm toch gewoon uit en ga je verder." Iets later haalt Derksen nog een keer hard uit, maar nu naar de volgers van Baudet, Van Meijeren en andere FVD'ers: "Mensen die nu nog op die partij stemmen moeten opgenomen worden! Dan ben je niet goed bij je hoofd namelijk."

Dit gesprek en andere opvallende televisiefragmenten worden iedere dag besproken in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Beluister 'm hier:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.