Terug

Volg Hart van Nederland

Trailer GTA VI te zien, maar niet iedereen is enthousiast: 'Super mid'

Entertainment

5 dec 2023, 11:23

Je kan de sociale media niet openen of het nieuws niet opzetten of er is wel aandacht voor de nieuwe trailer van de langverwachte Grand Theft Auto VI, ook wel GTA VI of GTA 6 genoemd. Onder gamers wordt de komst van het nieuwe spel, dat in 2025 moet uitkomen, "historisch" genoemd. De nu uitgekomen trailer zorgt echter voor flink gemengde reacties.

In GTA 6, de achtste videogame in de langlopende reeks, vertolken een vrouw en een man samen de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in een fictieve stad die is gebaseerd op Miami. Fans wachten al tien jaar op GTA VI. De vorige versie van het spel, GTA V, verscheen in 2013. Er werden meer dan 190 miljoen exemplaren van verkocht. De eerste versie van Grand Theft Auto, een van 's werelds meest populaire computerspellen, verscheen in 1997.

Voor de trailer waren de verwachtingen hooggespannen. Veel gameliefhebbers keken naar het moment uit. "Of we voor morgen een vergaderruimte een half uur hebben ingepland om daar de GTA 6 trailer te kijken? Maaayyyybbbeeee. Ik werk echt met een bunch of geeks", aldus iemand op X.

Bekijk de trailer hier:

Trailer gelekt

Eigenlijk zou de trailer pas in de loop van dinsdag online verschijnen, maar dat werd volgens Amerikaanse media naar voren gehaald omdat eerder op de dag al beelden waren uitgelekt op X. In september werd Rockstar Games ook al getroffen door een lek. Toen verschenen tientallen video's van het nieuwe spel op een forum. Het leidt tot een golf van verontwaardiging richting de lekker: "Echt fking gaar dat mensen het meest hype moment van GTA in jaren zo verneuken door het uit te lekken", schrijft Saara op X.

De online reacties op de trailer variëren van dolenthousiaste gamers die er maar wat graag veel geld voor over hebben om het spel te kopen, tot mensen die minder enthousiast vinden. Positieve reacties richten zich op hoe geweldig zij de trailer vinden. "Wow, die graphics. Wat doet GTA V nu plots gedateerd aan", aldus Rob. "De GTA VI trailer ziet er (zoals elke release van Rockstar) weer fantastisch uit!", schrijft Yarasky.

Negatieve reacties

Maar er zijn ook veel reacties van mensen die teleurgesteld zijn in de trailer. "Had meer verwacht van die GTA trailer..", schrijft IT'S RO. "GTA 6 trailer is super mid", zegt RigoXaipoa, aangevend dat hij de trailer van weinig interessant vindt. "Het pakt me niet." @Antoineghz schrijft ook: "Die gta trailer is niet eens zo hard, die wordt gelekt voor niks."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.