Terug

Volg Hart van Nederland

In Kruikenstad begint het carnavalsweekend al op vrijdagochtend: 'Twee, drie bier, misschien een veelvoud daarvan'

Entertainment

17 feb 2023, 11:06

Het begon met vier Tilburgse studenten die op vrijdagochtend carnaval al wilden aftrappen, inclusief worstenbroodjes en bier. Maar in elf jaar is het uitgegroeid tot een heus evenement met honderden feestgangers die gezamenlijk aan het carnavalsontbijt zitten.

Om 09.00 uur 's ochtends ging de tap in Kruikenstad al open en begon carnaval op het Piusplein. Met wat slaap in de ogen en biertje in de hand lijken de vroege vogels klaar voor een weekend vol feest. "Ik had wel moeite met opstaan vanmorgen, maar ik heb er wel zin in nu", zegt een van de aanwezigen. "Vijf volle dagen, hè? Alles geven."

Biertje erbij

Robin van Gulik stond met carnavalsvereniging Dronkedaorissen aan de basis van het feest. "Elf jaar geleden dachten wij: de eerste kroeg gaat om 13.00 uur open, maar wij willen echt veel eerder beginnen. Dus toen zijn we om 08.30 uur bij iemand thuis met zijn vijven op de bank gaan zitten. Biertje erbij." Hij kijkt om zich heen naar de gevulde feesttent. "Nu zijn we toch echt wel op een andere plek."

De vraag die op iedereens lippen brandt is natuurlijk: hoeveel bier gaat er doorheen op zo'n ochtendfeest? "Twee, drie", schat Van Gulik in. "Of misschien een veelvoud daarvan. We gaan het niet bijhouden, in elk geval."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.