Terug

Volg Hart van Nederland

Stoppen Vandaag Inside zorgt voor kijkcijferdip, helft Nederlanders vindt stoppen 'jammer'

Entertainment

30 apr 2022, 09:05

Het abrupte einde van Vandaag Inside heeft voor een flinke kijkcijferdip gezorgd op SBS6. Het alternatief voor de veelbekeken talkshow trok vrijdagavond een miljoen kijkers minder. Vanaf maandag staan hoogtepunten van de familie Meiland in de tv-gids.

Vandaag Inside was sinds de start in januari een groot succes voor SBS6. Dagelijks stemden er honderduizenden en soms zelfs meer dan een miljoen Nederlanders af op de televisiezender om te zien hoe Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen op geheel eigen wijze het nieuws van de dag bespraken.

'Kaarsenverhaal' van Johan Derksen

Stevige discussies, pittige uitspraken en een relletje hier en daar waren belangrijke ingrediënten voor de aantrekkingskracht van de talkshow. De ophef rond het 'kaarsenverhaal' van Derksen - hij zei dinsdagavond ooit een kaars te hebben ingebracht bij een bewusteloze vrouw - deed het populaire tv-programma echter de das om.

Derksen liet donderdagavond in de uitzending weten per direct te stoppen, vrijdagmiddag bevestigde Talpa dat de stekker uit de talkshow is getrokken. Op het tijdstip van Vandaag Inside werd vrijdagavond Het roer om uitgezonden. De herhaling wist slechts 352.000 kijkers te trekken, een fractie van de 1,3 miljoen kijkers die de avond ervoor nog op SBS6 afstemden.

Vandaag Inside terug op de buis?

Vanaf maandag zendt SBS6 iedere avond het beste van de familie Meiland uit, maar de vraag is of dit het gemis van Vandaag Inside kan opvangen. Uit representatief onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3.700 mensen blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlanders (49 procent) het jammer vindt dat het tv-programma gestopt is.

Zes op de tien deelnemers is bovendien van mening dat de talkshow in de toekomst terug mag keren op de buis. Maar dan zonder Derksen, voegen sommige ondervraagden daar wel als voorwaarde aan toe. Als het aan een kwart van de respondenten ligt, zien we Vandaag Inside echter nooit meer op het scherm.

Het Hart van Nederland-panel bestaat op dit moment uit zo'n 40.000 leden. Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. Kijk hier voor meer informatie over het panel en meld je aan!

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.