Terug

Volg Hart van Nederland

Stel Steenrijk, Straatarm verbaasd over kritiek: 'Hadden de juiste intentie'

Entertainment

29 sep 2022, 14:08

Het rijke stel in het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm viel deze week niet heel erg in de smaak bij de kijker. Hoewel ze naar eigen zeggen de beste bedoelingen hadden met hun deelname aan het programma, ziet de kijker het tv-optreden eerder als een reclamestunt. Het stel laat niet over zich heen lopen en reageert op de kritiek.

In het programma ruilen twee gezinnen, de een steenrijk en de ander straatarm, een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Woensdag waren Frankie en zijn verloofde Amber aan de beurt. Ze kunnen een extravagant leven leiden door het werk dat ze doen.

Bedrijf in voedingssupplementen

Frankie runt samen met zijn zakenpartner en influencer MoBicep een goedlopend bedrijf in voedingssupplementen. Amber heeft een belangrijke functie in het bedrijf van haar vader. Ze wonen in een riante villa in het Belgische Meerle, gaan regelmatig op vakantie en hebben meerdere auto's. "Op de zaak hebben we twee Lamborghini's en een Audi RS6", zegt Frankie.

Het andere gezin uit het Brabantse Rijen heeft het een stuk minder breed. Michael en Samantha moeten samen met hun vier kinderen rondkomen van 100 euro per week. Door gezondheidsproblemen van Michael belandt het gezin in de schulden en hun bewindvoerder maakt er ook nog eens een potje van.

Kritiek

Frankie en Amber wilden het arme gezin graag helpen, maar de kijker gelooft daar niet helemaal in. "Ja Frankie, je doet natuurlijk alleen mee om die arme mensen te helpen. Het is geen reclame voor je eiwitpoedertjes", zegt iemand op Twitter. "En om jullie extra tegemoet te komen 15% korting op het hele MB Nutrition assortiment met de korting BICEP15", zegt een ander.

Nog steeds contact

Het stel vindt het vervelend dat er "geoordeeld wordt" en reageert via Instagram op de kritiek. "Ik heb echt een mooie en positieve ervaring achter de rug! Wij vonden het samen super tof om de mensen te helpen en hebben nog steeds contact met ze!" Ze benadrukken dat ze de juiste intenties hadden. "Alles wat we deden kwam recht vanuit ons hart."

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.