Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte heeft lachers op de hand tijdens 538-telefoontje: 'Drie wachtenden voor mij bij het Kremlin'

Entertainment

24 jan 2023, 14:33

De VVD bestaat 75 jaar en ter ere van die mijlpaal is minister-president Mark Rutte dinsdagochtend telefonisch te gast bij Radio 538. Hij is goedgemutst, want tijdens de ochtendshow met Wietze en Klaas grapt hij erop los over het feest dat de partij geeft ter ere van die verjaring. "Aanvankelijk was het idee dat ik met de bitterballen zou gaan lopen en Sophie Hermans met een grote zak wijn op haar rug!"

Maar het is niet alleen maar lol. De premier spreekt ook over de stand van het land. Eerst begint hij nog positief: "We zijn het gelukkigste land van de wereld, bleek afgelopen vrijdag weer. We zijn Denemarken en Zwitserland voorbij. En onze economie draait als een tierelier."

Problemen, maar veerkracht

Maar dan geeft Klaas gelijk wat tegengas: "En hoe kan het dan dat als wij de app hier openen bij 538 dat toch heel veel mensen een ontevreden gevoel hebben hier in Nederland? Hoe komt dat dan?" Daar reageert de VVD-voorman direct op: "Omdat er natuurlijk ook heel veel dingen niet goed gaan."

Rutte somt daarna een aantal van die problemen op: de aardbevingsproblematiek in Groningen, het toeslagenschandaal, corona. "Maar als je nou gemiddeld kijkt dan zie je ook dat mensen zeggen 'deze samenleving heeft een ontzettende veerkracht.'"

Daarna gaat het gesprek over de inmiddels beroemde foto van Ruttes bezoek aan de Amerikaanse president Joe Biden, vorige week. Daarop is te zien dat de premier achter het bureau van de president (the Resolute Desk) is gekropen en de telefoon aanneemt.

Tekst gaat verder onder de foto

Rutte achter bureau Biden, neemt telefoon aan

Rutte achter bureau Biden, neemt telefoon aan

'Gek aan de lijn'

De 538-presentatoren stellen een vraag namens een van de luisteraars van het station: "Wat hoor je als je die telefoon opneemt?" Dan wil de premier wel verklappen: "Ik had verwacht Poetin te krijgen! Ik weet natuurlijk als historicus van de rode lijn, dus ik denk even kijken of je rechtstreeks met het Kremlin wordt doorverbonden. Maar ik kreeg daar een telefoonbeantwoorder. U spreekt met het Kremlin, er zijn drie wachtenden voor u."

Overduidelijk een grap van de politicus. Maar wat hoorde hij dan écht? Het antwoord is vrij teleurstellend: "Het was tuut-tuut-tuut. Ik denk dat ze dit vaker denken: 'Daar zit weer zo'n gek aan die lijn!'"

Opmerkelijke fragmenten worden iedere dag besproken in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Video: 538

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.