Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim 440.000 euro opgehaald op eerste dag Missie 538

Entertainment

19 dec 2022, 17:40

Radio 538 heeft na negen uur 440.285 euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, maakte het station maandagmiddag bekend bij de eerste tussenstand van de actie Missie 538. De actie ging maandagochtend van start en duurt tot en met vrijdag.

Tijdens Missie 538 wordt de programmering aangepast en kunnen luisteraars tegen betaling een plaat aanvragen. Ook worden er onder meer ervaringen en producten geveild en kunnen luisteraars, bedrijven en andere organisaties zelf hun eigen actie starten. Het doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen om clean rooms te realiseren, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen.

1,1 miljoen voor de voedselbank

Vorig jaar was het Prinses Máxima Centrum in Utrecht al een van de twaalf verschillende doelen die centraal stond tijdens Missie 538. In totaal werd toen ruim 9 ton opgehaald voor twaalf goede doelen.

Tijdens de eerste Missie 538 in 2020 werd een bedrag van ruim 1,1 miljoen euro ingezameld voor de voedselbank, goed voor ruim 223.000 voedselpakketten.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Radio 538

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.