Terug

Volg Hart van Nederland

René van der Gijp reageert op sneer Berghuis: 'Ik heb het niet begrepen'

Entertainment

24 jan 2023, 09:42

René van der Gijp snapt niks van de kritiek die Steven Berghuis op hem heeft geuit. Dat maakte de Vandaag Inside-presentator maandagavond duidelijk tijdens het veelbekeken SBS-programma. "Ik heb alleen maar gezegd dat ik hem niet zou meenemen!"

Berghuis was boos op Van der Gijp over de manier waarop de presentator zich over hem had uitgelaten. “Ik heb hele verstandige mensen aan het woord gehoord zoals onze trainer en de trainer van Feyenoord. Maar ik heb ook hele domme mensen aan het woord gehoord, zoals René van der Gijp. Dan begin ik met de domste. De dingen die hij zegt in de uitzending."

Opgehitst

Berghuis doelt daarmee op de heftige reacties die sommige uitspraken teweeg kunnen brengen als het om Ajax of Feyenoord gaat, helemaal al rond de klassieker. De aanvaller maakte in 2021 de overstap van Rotterdam naar Amsterdam. Zo'n stap doet altijd veel stof opwaaien en zorgt - veelal online - voor extreme (haat)reacties.

Vrijdagavond zei Van der Gijp in Vandaag Inside dat het voor Ajax beter zou zijn om Berghuis thuis te laten. Maar daar was de voetballer het niet mee eens, het zou volgens hem juist de omgekeerde wereld zijn. Zondagmiddag keerde hij voor het eerst terug in de Kuip sinds die overstap. Na afloop zei hij dat de sfeer hem mee was gevallen, maar dat de media de mensen dus had opgehitst.

"Er gaan er 50.000 helemaal gek worden als hij het veld op komt, niet alleen de harde kern", zei Van der Gijp toen, zoals te zien in onderstaande clip van Vandaag Inside:

Johan en René botsen over rol Berghuis in Klassieker: 'Gewoon thuislaten!'
2:42
Johan en René botsen over rol Berghuis in Klassieker: 'Gewoon thuislaten!'

'Hij noemde je dom'

Rondom de wedstrijd waren er maatregelen getroffen om Berghuis en andere spelers zo goed mogelijk te beschermen. Zo waren er netten opgehangen om te voorkomen dat hooligans spullen het veld op zouden gooien. Bij Vandaag Inside werd daar maandagavond met een knipoog op gereageerd, door ook netten op te hangen in de studio.

In die uitzending reageert Van der Gijp ook op de door Berghuis geleverde kritiek. Waarom de Ajacied naar hem uithaalt, weet Van der Gijp niet precies. "Mijn zoon belde mij op. Hij zei 'pa, Berghuis noemde je dom. Hij zat er niet ver naast hè?' Nou, dat weet ik nog net zo niet, zei ik tegen hem. Ik heb het niet begrepen." Hij herhaalt vervolgens zijn standpunt dat hij Berghuis niet mee zou hebben genomen naar Rotterdam.

Van der Gijp gaat vervolgens dieper in op bedreigingen die richting bekende Nederlanders geuit worden, met name op sociale media. "Ze mogen op sociale media zo veel zeggen als ze willen. Dat ze me doodschieten, m'n kop eraf hakken, m'n zoon doodmaken... alles. Ze doen het toch niet." Volgens hem zal diegene die daadwerkelijk voornemens is om hem of een ander bekend iemand iets aan te doen, dat niet op sociale media aangeven. "Die doet dat gewoon. Daar ben ik van overtuigd."

Bekijk hier de volledige reactie van René van der Gijp op Berghuis:

Van der Gijp reageert op kritiek Berghuis
2:55
Van der Gijp reageert op kritiek Berghuis

Twitter aan het woord

En uiteraard zijn er op die sociale media dan weer mensen die daar het nodige over te zeggen hebben. "Van der Gijp snapt niet dat je als je iets steeds groter maakt, het ook voor anderen groter wordt. En helaas is Van der Gijp daar de enige niet in", stelt ene Peter Bogert. Bas de Groot neemt het juist wat meer op voor de presentator: "Uiteindelijk ligt de schuld toch gewoon bij al die gekken die bedreigingen e.d. sturen?" Iedere dag de belangrijkste fragmenten uit de talkshows meekrijgen? Luister dan de Hart van Nederland-podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Beeld: Vandaag Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.