Terug

Volg Hart van Nederland

'Realistisch' stel in Kopen Zonder Kijken gunt alle kinderen eigen kamer: 'Niet materialistisch voor zichzelf'

'Realistisch' stel in Kopen Zonder Kijken gunt alle kinderen eigen kamer: 'Niet materialistisch voor zichzelf'

Entertainment

7 juni 2022, 06:09

In een oververhitte woningmarkt een huis vinden met zes slaapkamers, voor een budget van 575.000 euro. Dat valt niet mee, merken Marlies en Volcmar. Het stel wendt zich daarom tot het team van Kopen Zonder Kijken. Maar ook makelaar Alex moet al snel concluderen: "Het is gewoon niet te doen."

Volcmar en Marlies vormen een samengesteld gezin met twee tweelingen en een dochter. Het gezin woont samen in het huis van Marlies, waar ze slechts twee slaapkamers en een zolder hebben. Kortom: het gezin is te groot voor het huis, dus moet er een ander huis komen.

De eisen van het gezin: een hoekwoning of twee onder één kapper van minimaal 150 vierkante meter. En het huis moet zes slaapkamers hebben. Als het even kan, zijn een tuin en garage ook zeer welkom. Het zoekgebied: Pijnacker, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Aannemer Bob vindt het allemaal geen rare eisen.

Geen geld, dus concessies

Helaas blijkt de zoektocht pittiger dan gedacht en moet makelaar Alex ingrijpen. Extra geld blijkt op dit moment niet mogelijk, dus er moeten concessies worden gedaan. Zonder blikken of blozen schuift het stel het gros van de wensen aan de kant. "We zijn zo ook gelukkig", aldus een nuchtere, vrolijk lachende Marlies.

Uiteindelijk lukt het de makers van het tv-programma toch om een geschikt huis te vinden voor het grote gezin. En als dat eenmaal is verbouwd, voelt het volgens Volcmar al direct als hun huis. De twee zijn dolgelukkig met hun nieuwe stulp, waarin voor iedereen een eigen plek is.

'Positieve en realistische mensen'

Precies die houding van het stel zorgt voor lof onder kijkers. "Word best blij van zulke positieve en realistische mensen", zegt Marianne op Twitter. "That's the spirit", vindt Ilja. En MiniBuurvrouw vindt het "heerlijk" dat Volcmar en Marlies er praktische woonwensen op na houden.

Andere kijkers noemen de aflevering een "tip voor azijnzeikende millennials" omdat Volcmar en Marlies er geen "achterlijk verwende wensen". Zoals CGkwek zegt: "Niet materialistisch voor zichzelf, maar kids graag allemaal een eigen kamer gunnen." En Kitty meent dat je ook met veel kinderen prima klein kunt wonen, "maar als je het je kinderen kunt geven, is dat fijn toch?"

Beeld: RTL

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.