Terug

Volg Hart van Nederland

Radio-dj's Ekdom, Van ‘t Hof en Van der Goes stappen over naar Veronica

Radio-dj's Ekdom, Van ‘t Hof en Van der Goes stappen over naar Veronica

Entertainment

23 jan 2024, 12:15

Veronica heeft radio-dj's Gerard Ekdom (46), Frank van 't Hof (36) en Wouter van der Goes (51) weten binnen te halen. Dat meldt de zender dinsdag. Een flinke aardverschuiving in radioland. Ekdom verlaat Radio 10, dat onder Talpa valt. Van ‘t Hof (BNNVara) en Van der Goes (KRO-NCRV) gaan weg bij NPO Radio 2 voor de zender.

De geruchten gingen al enige tijd, maar zijn dus nu bevestigd. Radio-dj Gerard Ekdom krijgt bij Veronica de ruimte om de ochtendshow te presenteren. Frank van 't Hof en Wouter van der Goes worden verantwoordelijk voor de middagshow. Zij beginnen deze zomer al.

Eind vorig jaar werd bekend dat radio-legende Edwin Evers weer terugkeert naar Radio 538. Evers' laatste marathonuitzending was in 2018:

Het is zover: Edwin Evers zijn laatste marathonuitzending zit erop
0:37
Het is zover: Edwin Evers zijn laatste marathonuitzending zit erop

Ekdom stopt ook met televisiewerk

Naast zijn werk als dj presenteert Ekdom ook het muziekprogramma The Tribute, Battle of the Bands voor SBS6 en was voice over bij My Tribute to Elvis. SBS6 hoort net zoals Radio 10 bij Talpa. Nu hij de overstap maakt naar Veronica stopt hij ook met televisiewerk voor Talpa.

Het is nog niet duidelijk wanneer Ekdom van start gaat op de zender. Talpa Radio laat weten dat Ekdom in elk geval nog tot 31 juli te horen is op Radio 10. Het is nog niet duidelijk wie de drie dj's gaat vervangen bij Radio 10 en NPO Radio 2.

De overstap van Wouter van der Goes heeft "voorlopig" geen gevolgen voor zijn werk als stationvoice van NPO 1. De dj is sinds maart 2016 de vaste 'zenderstem' van NPO 1. Het gaat bijvoorbeeld om de aankondigingen die te horen zijn tussen programma's. De zegsman van de NPO kan niet verduidelijken wat met "voorlopig" wordt bedoeld.

Onduidelijk wat er met Veronica-dj's gaat gebeuren

Radio Veronica kan nog niet zeggen wat er met Marisa Heutink en Martijn Muijs gaat gebeuren. De twee dj's maken nu programma's op de tijdslots die Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van 't Hof krijgen als zij programma's voor Radio Veronica gaan maken.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.