Terug

Volg Hart van Nederland

Pro-Palestijnse activisten verstoren concert Lenny Kuhr

Entertainment

24 mrt 2024, 21:17

Pro-Palestijnse activisten hebben zondagmiddag een concert van Lenny Kuhr in Waalwijk verstoord. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van De Telegraaf. De 74-jarige Kuhr heeft aangifte gedaan.

Vier mensen klommen zondagmiddag het podium op en riepen pro-Palestijnse leuzen als "from the river to the sea, Palestine will be free". Medewerkers van het theater hebben de activisten de zaal uitgezet. De politie heeft geen verdachten aangehouden.

'Schuldig aan genocide'

Kuhr heeft aan De Telegraaf laten weten dat ze werd uitgescholden voor terrorist. "Ze riepen dat ik schuldig was aan genocide en ze noemden ook de namen van mijn kinderen in Israël en van mijn kleinkinderen, die dienstplichtig zijn. Het was een enorme explosie van agressie." Kuhr is "verbijsterd" door het incident, maar stopt niet met haar tournee.

De zangeres, vooral bekend van de nummers De Troubadour en Visite, reisde eind vorig jaar nog naar Israël. Haar kleinzoon, die in het Israëlische leger zit, was gewond geraakt bij een Hamas-aanval.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.