Terug

Volg Hart van Nederland

Prinses Amalia vliegt in F-16, rijdt in gevechtstank en duikt in onderzeeër voor kennismaking met krijgsmacht

Prinses Amalia vliegt in F-16, rijdt in gevechtstank en duikt in onderzeeër voor kennismaking met krijgsmacht

Entertainment

2 dec 2022, 19:12

Prinses Amalia heeft afgelopen jaar meerdere keren kennisgemaakt met de Nederlandse Krijgsmacht met een aantal werkbezoeken. Ter ere van haar achttiende verjaardag mocht de toekomstige koningin kennismaken met de Koninklijke Luchtmacht, -Landmacht en -Marine.

De bezoekjes van de toekomstige koningin bestonden onder andere uit een trainingsvlucht in een F-16 gevechtsvliegtuig, een rit in een gevechtstank en een duik in een onderzeeër. Op deze manier kon de prinses ervaren hoe het is om te werken in deze voertuigen. Verder ontmoette Amalia medewerkers van Defensie en meerdere militairen, waarmee ze in gesprek ging.

In Den Helder heeft de prinses de Koninklijke Marine bezocht, de plek waar haar vader in 1985 is gestart met zijn opleiding. De prinses heeft onder begeleiding de onderzeeboot waar ze in mocht varen, bestuurd en boven water laten komen.

Bedreigingen

De prinses wordt streng beveiligd nadat er bedreigingen zijn geuit vanuit de georganiseerde misdaad. In oktober werd er bekend gemaakt dat de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook weer thuis woont. Amalia stond op het punt om in Amsterdam te gaan wonen, waar ze ook studeert.

De werkbezoeken aan de verschillende onderdelen van Defensie waren allemaal eerder dit jaar.

Beeld: RVD

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.