Terug

Volg Hart van Nederland

Pinkpopgangers in de ban van water ondanks extra tappunten

Entertainment

18 juni 2022, 18:27

Nadat op muziekfestival Pinkpop vrijdag lange rijen en wachttijden ontstonden voor plekken waar bezoekers gratis water konden tappen, besloot de organisatie over te gaan tot meer actie. Er kwamen op de nog veel warmere zaterdag extra tappunten en bezoekers mochten hun eigen drinkflessen water meenemen naar het terrein.

Ook zaterdag riep de organisatie bezoekers al vroeg op om genoeg te drinken vanwege de hitte. "Het is vandaag ook toegestaan om eigen drinkflessen tot een halve liter mee te nemen", maakte de organisatie zaterdag op Facebook bekend. "Smeer je daarnaast goed in, zorg voor voldoende hoofdbedekking, zoek op tijd de schaduw op, en let goed op elkaar!"

WML zette vanwege het warme weer - zeker 35 graden - vier extra waterpunten op het festivalterrein neer, naaste de drie punten die er al waren. Pinkpop publiceerde op de eigen website een plattegrond waar deze waterpunten te vinden zijn.

Bezoekers kunnen daarnaast hun eigen flesjes, drinkzakken of bekers gratis vullen met water bij de toiletfaciliteiten. Vrijdag ontstonden daar ook wachtrijen met dorstige festivalbezoekers.

'Aanschuiven bij de waterpunten'

Toch lijken die extra tappunten volgens sommige bezoekers niet voldoende te zijn. "De rijen voor drinkwater zijn nog steeds veel te lang", laat Evelien weten via Twitter. Een ander stelt: "Wachtrij bij water is gewoon weer een uur hoor. Nog steeds maar schaduw voor 300 mensen."

Volgens Twitteraar Melvin, die zelf rondloopt op het festival, wordt de warmte sommige bezoekers te veel. "Heb al drie keer iemand binnen een straal van 5 meter zien flauwvallen", laat hij weten. Ook volgens hem is het "aanschuiven bij de waterpunten".

'Geen problemen met lang wachten'

Andere bezoekers laten weten ondanks het warme weer volop te genieten. "Wij vermaken ons prima", deelt Lindy. "Ondervinden tot zo ver ook geen problemen met lang wachten op drinkwater etc!" Petra stelt: "35 graden maar kippenvel bij ChefSpecial op Pinkpop. Wow!"

Bovenstaande video was eerder te zien bij Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.